Egyik kedvenc ételem a máj, szinte minden formában. Korábban már próbálkoztam a zöldséggel kevert natúr változatát adni a kislányomnak, de valahogy nem igazán tetszett neki. Mondjuk annyira nekem sem :)
De nem adtam fel, és gondolkodtam kicsit, és elkészítettem a májas krémet - a siker szerencsére nem maradt el :) Kenyérre kenve, csak úgy ette a kislányom, a maradékot meg én...
Hozzávalók:
- kb. 8 dkg csirkemáj
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 ek. margarin
- 1 kisebb keményre főtt tojás sárgája (nagyobbaknak mehet bele a fehérje is)
- petrezselyemzöld
- pici zeller zöld
A tojást keményre főzöm (kb. 15 perc). A májat és a hagymát puhára főzöm. Leöntöm róla a levet, beleteszem a turmixolós edénybe - ha nem is forrón, de érdemes még melegen, mert úgy sokkal könnyebb elkészíteni. Hozzáteszem a főtt tojás sárgáját és a zöld fűszereket. A margarint felolvasztom és ráöntöm a többire. Az egészet alaposan összeturmixolom. És kész, kenhető is a kenyérre :)
Ne gondoljátok, hogy hasonlítani fog a májkrémre, ez nem az, ez csak egy májas krém, de attól még finom és nem mellesleg egészséges!