Májas krémes kenyér - nyami, nyami

2012.04.12. 13:04 - Pillekert

Címkék: májas krém

Egyik kedvenc ételem a máj, szinte minden formában. Korábban már próbálkoztam a zöldséggel kevert natúr változatát adni a kislányomnak, de valahogy nem igazán tetszett neki. Mondjuk annyira nekem sem :)

De nem adtam fel, és gondolkodtam kicsit, és elkészítettem a májas krémet - a siker szerencsére nem maradt el :) Kenyérre kenve, csak úgy ette a kislányom, a maradékot meg én...

Hozzávalók:

  • kb. 8 dkg csirkemáj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 ek. margarin
  • 1 kisebb keményre főtt tojás sárgája (nagyobbaknak mehet bele a fehérje is)
  • petrezselyemzöld
  • pici zeller zöld

A tojást keményre főzöm (kb. 15 perc). A májat és a hagymát puhára főzöm. Leöntöm róla a levet, beleteszem a turmixolós edénybe - ha nem is forrón, de érdemes még melegen, mert úgy sokkal könnyebb elkészíteni. Hozzáteszem a főtt tojás sárgáját és a zöld fűszereket. A margarint felolvasztom és ráöntöm a többire. Az egészet alaposan összeturmixolom. És kész, kenhető is a kenyérre :)

Ne gondoljátok, hogy hasonlítani fog a májkrémre, ez nem az, ez csak egy májas krém, de attól még finom és nem mellesleg egészséges!

A bejegyzés trackback címe:

https://pillekert.blog.hu/api/trackback/id/tr104388274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása