Finom, tápláló és egészséges alapkrém főzelékekhez, zöldségekhez, gyümölcsökhöz: a rizspép.
Allergiára hajlamos család vagyunk, így a tejet főzelékkészítés során még egy darabig mellőzzük majd - kislányom jó 1,5-2 éves koráig nem szeretném használni az ételkészítés során. Így elkezdtem gondolkodni, hogy mivel mégis mivel lehetne feldobni, és kislányom rohamos növekedésének megfelelően kissé laktatóbbá tenni a mindennapi zöldségpürénket. Ennek megoldására született a rizspép, ami rendkívül változatos módon használható fel.
Hozzávalók és elkészítés:
- rizs
- víz
A rizst annak hagyományos elkészítési módja szerint megfőzöm, annyi különbséggel, hogy kicsit tovább hagyom a vízben pancsolni a kis rizsszemeket - vagyis tovább főzöm, mint általában :) Ha jó puhák a rizsszemek, beleteszem őket a turmixolós edényembe, felöntöm félig vagy teljesen vízzel (attól függően, hogy mennyire híg pépet szeretnék, mihez adom majd hozzá), és jól összeturmixolom.
Az elkészült péphez tetszés szerint tehető szinte bármi :) Kislányom egyik nagy kedvence a cukkinis rizs. A megfőtt cukkinit összetöröm és a rizshez keverem - már eheti is.
De reggelire imádja a banános rizst - hozzáteszem: kamaszkorú öcsémnek kiváló és egészséges desszert lett ugyanez az étel :) A banánt egyszerűen villával összetöröm, hozzákeverek a rizspépből, és lehet is enni :)
Ennyi az egész...
Az elkészült rizspép 1-2 napig gond nélkül eláll a hűtőben, de akár le is fagyaszthatod későbbre.