A mai menü: gyümigríz

2012.03.23. 07:30 - Pillekert

Címkék: gyümigríz gyümölcsgríz

Kislányomnak tápláló kajcsi, felnőtteknek nagyszerű desszert: a gyümölcsgríz.

A recept története:

Fogzós időszakban a kislányom nem evett valami nagyon sokat. Ekkor jött a védőnői tanács: készítsek vízzel - mivel tejcsit még nem ihatunk - egy kis grízt, keverjek bele egy kis gyümölcsöt és próbáljam neki azt adni. Ez a módszer sem rossz, de ezt egy kicsit továbbgondoltam. És a módszer bevált, gyors, könnyű elkészíteni és nagyon finom.

A hozzávalók és a recept:

  • gyümölcs, amit csemetéd szeret (alma, barack, körte, meggy, narancs, stb.)
  • gríz (azaz búzadara)
  • édesszájúaknak pici cukor
  • víz

      (az arányok tetszés és ízlés szerint változtathatóak)

A gyümölcsö(ke)t megmosom és megpucolom. Nagyjából felvágom őket, beledobálom a darabkákat a turmixolós edénybe, annyi vizet öntök rá, ami kb. félig ellepi. Jól összeturmixolom. Ha ez kész, az egészet áttöltöm a nyeles lábasba, amit a tűzhelyre teszek, ha elkezd főni, hozzáadható a cukor, és mehet bele a gríz. Pár másodpercig kutyulgatom, hogy jól elkeveredjen benne a dara. Ha ez megvan leveszem a tűzről, és már kész is.

 

Én például egy nagyobb méretű almához kb. 2-3 lapos evőkanál grízt szoktam tenni. Ez a mennyiség a kislányom esetében egyszerre el is fogy - egy jó nagy tányér :)

Ezzel az elkészítési módszerrel egy sokkal lágyabb, harmónikusabb, egységesebb ízvilágot sikerül létrehozni, mint a vízzel főtt grízzel kevert gyümölcs esetében.

A bejegyzés trackback címe:

https://pillekert.blog.hu/api/trackback/id/tr734329510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása